Cap Chat
31 juli 2026 - Cap-Chat, Canada
De tweede dag op de camping regent het. Ik wilde graag naar Mont Loyall en ging toch op weg, hopend dat het onderweg beter wordt en dat is gelukkig ook zo. Mont Loyall is een miloenen jaar oude vulkaan, waar je op de helling sten kunt vinden waar misschien iets moois in zit. Géodes noemen ze die. Je krijgt een karretje met emmer en pikhamer mee. Je kunt wat je gevonden hebt laten doorzagen. De maat van de steen bepaalt de prijs. Ik ben er een uur vóór sluitingstijd en dat uur is lang genoeg om rugpijn te krijgen van het hakken. Maar....erg leuk en dan heb je ook wat.
Ik was er wat somber over, want ik had niet veel. De man die ze voor me nakeek, zei dat er een paar veelbelovend waren en ik liet er wat doorzagen. Het resultaat zie je op de foto's. Dat mooie blauw is blauwe agaat. Het wordt ook wel een agaatmijn genoemd, maar er worden ook andere stenen gevonden. Prachtige ervaring! Het bleef verder droog, hoewel de mist op de Sint Lawrence hardnekkig tegen de zon bleef vechten. Op een bepaald deel van de weg zag je bijna niks terwijl de zon duidelijk aanwezig was.
's Avonds afgedaald naar het strand met een bak sla. De volgende morgen kon ik gelukkig een droge tent inpakken.
Ellen Schoneveld:4 augustus 2026Wow! Dat is een leuke activiteit! Wel een mooi stukje meenemen😍
Robert:8 augustus 2026Heerlijk genieten zo te lezen. Heerlijk!