Tegenvallende heuvels
26 juli 2024 - Hastings, Verenigd Koninkrijk
In Folkestone moest ik ‘even’ naar Halfords omdat bij mij val de houder van de bidon afgebroken was. Door onvoorziene roadblocks en achteraf ‘allees’ kwam ik daar met e nige vertraging aan. Een uitermate vriendelijke jongen deed er ongeeer een half uur over, maar toen zat het ook goed. Net na de middag was ik beneden aan de kust. Vandaar ging een prachtig fietspad direct langs het kiezelstrand. Weids en mooi! Leuke gekleurde strandhuisjes en hier en daar een gezin aan het water.
Het bleef vlak, ook toen ik bij Hythe het binnenland inging. Eerst een stuk langs het Royal Military Canal, dat gegraven werd om aanvallen van Napoleon tegen te houden. Toen de weg omboog naar het zuiden, kreeg ik te maken met een stevige tegenwind. Het was mooi weer geworden, dus ik genoot ervan! Even voorbij New Romney vond ik een fijne camping. Na een hele nacht regen was het gelukkig droog genoeg om de tent in te pakken.
Het bleef boven verwachting lang droog. Ik p[asseerde mooie natuurgebieden, die een beetje op Texel leken, maar op een gegeven moment kwamen er heuvels. De eerste de beste die wat steiler was, kon ik niet nemen. Daar stond ik dan. Mezelf overschat. Ik had een engel nodig en die kwam binnen een paar minuten in de persoon van Sarah. Een sterke vrouw met een forse auto, die mij en mijn spullen over alle heuvels naar de volgende camping bracht. Verder was ik al sinds de vorige dag niet lekker, dus ik voelde me zeer dankbaar! In de regen de tent opgezet, matje opgeblazen en er tot de volgende morgen niet uitgekomen.
Nu zit ik in de bar mijn berichtje te schrijven terwijl de wasmachine draait. Ik heb besloten hier een extra nacht te blijven om uit te rusten. Te wassen en te schrijven. Nu heb ik een gezellig praatje met Jacob, de barman hier, die studeert voor productiemedewerker. Dit is zijn vakantiebaan. We praten over fietsen en de wetten die hier gelden voor fietsers. Een eye opener is dat een fietser op de weg gezien wordt als een auto. Je fietst dus het best miden op de rijbaan, zodat auto’s je op een goede manier passeren. Ik ga kijken of mijn was droog is. Op de camping heb ik een drogere plek gekregen, zodat morgenochtend mijn tentje door de zon gedroogd kan worden. Als die er is tenminste.

Alle goeds toegewenst! Ben benieuwd naar het volgende traject. Groet van Joke.